Smeerlaan 4
Smeerlaan 4, Schoorl, Nederland

€995.000k.k. · Villa (Verkocht)
Verkocht

Informatie

Vrij wonen, maar ook op loopafstand van het dorp Schoorl en slechts 15 minuten van Bergen!

Vrijstaande villa, voor meerdere doeleinde geschikt, kantoor aan huis, praktijkruimte.

Kinderen laten bijwonen, ouder(s) laten bijwonen, paarden houden of gewoon uw eigen hobby uitvoeren in alle rust en ruimte?

Hier kan het allemaal!

U maakt een bewuste keuze voor vrijstaand wonen, authentiek, prachtig uitzicht en toch in de directe omgeving van een dorp. Dan is Smeerlaan 4 te Schoorl uw aandacht meer dan waard.

Wij kunnen u niet genoeg aangeven en beschrijven hoe mooi en bijzonder wonen het hier is.
Dit is niet een kwestie van een nieuw huis kopen maar een manier van leven!
Vrij zijn, de avondzon zien ondergaan, op de fiets naar het dorp, naar het strand, de duinen om de hoek, maar ach waarom zou u weggaan? Vanuit uw tuin voelt alles als vakantie.


Natuurlijk heeft de villa alle luxe, heeft het ruim voldoende slaapkamers en meerdere badkamers. Daarnaast is het perceel van maar liefst 3230m2 ook nog eens geschikt voor meerdere doeleinde. Bijvoorbeeld, uw eigen praktijk, atelier of cursus ruimten. Ook het laten bijwonen van kinderen of ouders in de reeds aanwezige buitenruimte welke met een beperkte verbouwing daarvoor geschikt te maken is, behoort tot de mogelijkheden.

De Villa:
De villa gebouwd rond 1920 is statig, ruim en licht, kent veel raampartijen en is speels van indeling. Verwacht niet dat alles even strak is, de villa heeft karakter en toont dit, bijvoorbeeld door de prachtige authentieke vloer en trap, welke vanuit de hal naar de eerste etage loopt. De villa is kwalitatief in goede staat, toch gaat elke nieuwe eigenaar er weer met eigen ogen doorheen en zal eigen wensen natuurlijk in passen met behoud van het karakter van de villa. Dan hebben wij het niet over de fantastische uitzichten welke altijd blijven verbazen.

Indeling:
Entree, meterkast, hal, toilet, trap naar eerste etage. Zeer ruime kelder.
In de woonkamer vallen direct de grote ramen op die u een prachtig uitzicht bieden op de tuin. De lichte woonkamer is ruim, kent meerdere zitplekken, een schouw met allesbrander en openslaande deuren naar het terras. U kunt er voor kiezen hier een eettafel te plaatsen of dit bijvoorbeeld te doen in de aangrenzende woonkeuken.

Vanuit de woonkamer loopt u naar de woonkeuken en bijkeuken. Via de bijkeuken loopt u eigenlijk achterom, vanuit hier kunt u dus ook de villa betreden. De keuken is zoals het mag worden verwacht van alle gemakken voorzien met onder andere een Boretti gasfornuis. Ook hier geniet u van het landelijk uitzicht.

Eerste etage:

Zoals eerder beschreven is de natuurstenenvloer in de hal en de trap naar de eerste verdieping stijlvol en vol karakter, hier ziet u een vleugje van het verleden. Op de eerste verdieping zijn twee grote slaapkamers gelegen en een derde kamer welke momenteel als bibliotheek in gebruik is. Op deze etage zijn naast de slaapkamers en bibliotheekkamer twee badkamers aanwezig. De ouderslaapkamer is groot en heeft openslaande deuren naar het balkon. De badkamers zijn in stijl van vroeger ingericht maar wel met het niveau van nu.

De tweede slaapkamer op de eerste etage is eveneens ruim en de derde kamer is nu een bibliotheekkamer met balkon, uiteraard te wijzigen in een slaapkamer.

Alle slaapkamers zijn licht en voorzien van een houtenvloer.

Tweede etage:
Via een vaste trap bereikt u deze etage. Deze is met nog eens drie kamers natuurlijk een heerlijke verdieping waar u meerdere mogelijkheden heeft, slapen, spelen, hobby en meer. De tweede etage kent dakramen en een extra inloopkast.

Buitenleven:
In onze inleiding hebben wij het al aangegeven. Hier vindt u een manier van leven welke niet alledaags is.

Rondom natuur, uitzichten die nooit vervelen en toch alles op loop of fietsafstand. Prachtig aangelegde tuin. Het hele jaar door waant u zich omgeven door een steeds veranderende omgeving en kleuren. Kinderen? Zij zullen u dankbaar zijn dat zij in een deze omgeving mogen opgroeien.

Vanuit de woonkamer loopt u naar het terras, kopje koffie en genieten maar.

De nu nog als paardenboxen en werkruimte ingerichte buitenruimten kunnen eenvoudig worden gewijzigd in een buitenverblijf. Denk aan een kantoor, atelier, hobby en of woonverblijf voor kinderen of ouders al dan niet met zorg omgeven. Natuurlijk kunt u er ook paarden houden, gebruik uw fantasie en vul uw wensen in, hier kan het!

Ook aan duurzaamheid is gedacht. Met 40 Zonnepanelen op de bijgebouwen is uw energienota zo goed als nul.

Uiteraard kunt u indien gewenst uw auto in de garage parkeren.
Eventueel kunt u nog 8800 m2 land bijkopen.

Wij geven u de garantie, dat u hier volledig tot rust komt na een mogelijk drukke werkdag of baan.

Interesse gewekt? Neem contact met ons op of vraag hieronder een bezichtiging aan.
    Locatie

    Smeerlaan 4, Schoorl, Nederland