Droom locatie!

Wonen en leven als een zeer bevoorrecht mens? Dan is deze villa direct aan het water, op een droom locatie, uw villa!

Wij mogen u met trots aanbieden, op een van de allermooiste locaties, pal aan het water dat het Rijk der Duizend Eilanden zo uniek maakt, een villa die u laat wonen als in een schilderij.

U hoort het vaak als het gaat om een villa: de locatie is zo belangrijk. We gaan het u eenvoudig maken: deze villa heeft de allerbeste locatie! Pal aan het water met een uitzicht vanuit de living welke u nauwelijks kunt bevatten. U zult enige tijd nodig hebben om u te realiseren dat het echt is en bestaat. We hebben de verkoop van veel villa’s al mogen begeleiden binnen het Duizend Eilandenrijk, maar deze villa is uitzonderlijk.

De villa is gelegen aan de Snip 2 te Zuid-Scharwoude, midden in het woon/natuur gebied het Rijk der Duizend Eilanden. De villa is royaal, heeft een lichte en moderne living, 5 ruime slaapkamers, twee badkamers en kan ook voor dubbele bewoningen prima worden gebruikt! Ook is er uiteraard ruimte voor het realiseren van een botenhuis. Recent is gehele beschoeiing vernieuwd. (PRO LOCK beschoeiing mei 2023) 

De ruime oprit biedt plaats aan meerdere auto’s.

Kom binnen!

Zodra u binnen bent begint u, dat weten wij zeker, met verbazing te kijken naar het onbetaalbare uitzicht over de Noorderplas. Nadat u bent bijgekomen laten we u graag de begane grond verder zien. Living, half open keuken, en apart kantoor. Dit kantoor zou ook als slaapkamer kunnen worden gebruikt op de begane grond! De living is ruim en licht, en is voorzien van vloerverwarming. De vele ramen rondom geven naar alle kanten een prachtig en afwisselend uitzicht: ach, we blijven het zeggen, onbetaalbaar. De moderne keuken is uiteraard van alle hedendaagse apparaten voorzien. De keuken is afsluitbaar met schuifdeuren van de living en heeft een eigen deur naar het zij terras.  De keuken is ruim genoeg om daar ook een eettafel te plaatsen, ook is het mogelijk een geheel te maken van keuken en living! Het aparte kantoor of werkkamer zou u, als dat een wens zou zijn voor nu of later, kunnen ombouwen tot slaapkamer en badkamer. We laten u deze mogelijkheden graag zien tijdens de rondleiding. Vanuit de living lopen wij terug naar de entree en gaan naar voormalige garage. Deze is inmiddels meer een functionele ruimte geworden dan alleen maar een auto stallen. Hier zijn onder andere de wasmachine en wasdroger geplaatst. De overige ruimte met een deur naar de voorzijde van de villa is voor meerdere doeleinde geschikt. Wij denken dan al snel aan extra kantoor, speelruimte kinderen, game room om een paar mogelijkheden te noemen. Doordat deze extra ruimte direct achter het kantoor ligt, kunt u ook, zie plattegrond, bijvoorbeeld kangaroo wonen! Wonen, slapen met badkamer als aparte ruimte op de begane grond. Levensbestendig wonen!  

Eerste etage:

Op de eerste etage, betonnen vloer, van het hoofdhuis, zijn vier ruime slaapkamers en twee badkamers aanwezig. De ouderslaapkamer aan de Noorderplaskant heeft een eigen aangrenzende badkamer met vloerverwarming, douche, wc en dubbele wastafel. De slaapkamer heeft een schuifpui naar het balkon. Het uitzicht vanuit de slaapkamer, en daar hebben we het weer, is werkelijk adembenemend mooi in elk jaargetijde. De andere slaapkamers zijn allen ruim, goed onderhouden en licht. Voor deze slaapkamers is er een tweede badkamer, voorzien van, vloerverwarming, toilet, bidet, douche en wastafel. Pure luxe uiteraard, twee badkamers!

Tweede etage:

De tweede etage is bereikbaar door middel van een vaste trap. Er zijn maar weinig villa’s in het Rijk der Duizend Eilanden welke een volwaardige tweede etage hebben. Hier bevindt zich slaapkamer nummer vijf! Ook deze slaapkamer is licht en zeker ruim genoeg. Naast de vijfde slaapkamer is op deze etage ook de CV- ketel (2019) aanwezig en extra opbergruimte. 

Buitenleven:

We kunnen het niet genoeg benadrukken: het buitenleven is hier alsof van Gogh zelf de omgeving heeft geschilderd! Water, natuur, ruimte, mooie Hollandse luchten. Buiten leven met de natuur aan uw voeten, nooit vervelende vergezichten en een jaloersmakende locatie. Hebt u genoeg van dit tafereel, dan kunt u altijd nog aan de westzijde van de villa in alle rust genieten van een meer besloten tuingedeelte: barbecueën, in de zon zitten, kinderen of vrienden ontvangen. Hier is het buiten genieten totdat de zon ondergaat. In de hoek van dit tuingedeelte is een overkapping welke vanuit de keuken bedienbaar is. Hier is ook een mogelijkheid tot het creëren van een buitenkeuken. Ook een plek waar je ‘s ochtends naar buiten loopt en een eerste kopje koffiedrinkt! Hoewel, Het uitzicht op het meer is wel heel verleidelijk!

Tot slot:

Deze traditioneel gebouwde villa is gelegen dicht bij het dorp, in een rustige straat waar kinderen ook nog op straat kunnen spelen, omdat deze doodlopend is. Scholen, sport- en andere verenigingen op korte fietsafstand en het treinstation op 15 minuten fietsen. Alkmaar op 10 auto minuten en Amsterdam op 35 minuten rijden. Het huis is gebouwd met de maximaal verkrijgbare isolatie en heeft Energielabel B. Er zijn 16 zonnepanelen, en drie panelen voor de zonneboiler. De zonnepanelen zijn op dit moment voldoende voor het gehele stroomverbruik van de villa. Ook een mogelijke plug-in hybride auto kan eenvoudig worden voorzien van “gratis ”opgewekte stroom. De huidige eigenaren verlaten, na er geweldig te hebben gewoond, deze locatie met pijn in het hart.

Interesse gewekt? U bent van harte welkom.

 

 


Bekijk pand op Google Maps.